De ander is belangrijk voor ons De ander is belangrijk voor ons
Wij zijn nieuwsgierig en ontdekken zo nieuwe werelden Wij zijn nieuwsgierig en ontdekken zo nieuwe werelden
Ons enthousiasme werkt aanstekelijk Ons enthousiasme werkt aanstekelijk
Onze glimlach geeft duurzame energie Onze glimlach geeft duurzame energie
Wij doen gewoon & doen het gewoon goed Wij doen gewoon & doen het gewoon goed

Nieuwbouw distributiecentrum Alcoa

image
image_1
image_2
image_3
image_4
image_5
image_6
image_7
image_8
image_9
Locatie: Harderwijk
Opdrachtgever: Hercuton B.V.
BVO: 20.100 m²

In opdracht van Hercuton BV, realiseert ons bedrijf de volledige elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor het nieuwe distributiecentrum voor Alcoa Architectuursystemen. Het betreft voor Hercuton een turn-key opdracht. De nieuwbouw is ontworpen door Denc Architecten en bestaat uit circa 18.100 m2 bedrijfsruimte, 2.000 m2 kantoor- en testfaciliteiten en circa 13.500 m2 buitenruimte.

Opnieuw grote opdracht in logistieke sector
Eind april berichtte Alcoa Kawneer al dat de onderneming significant in de Nederlandse en Duitse bouw- en architectuur gerelateerde activiteiten investeert. Na een grondige tenderprocedure is vandaag bekend gemaakt dat WDP geselecteerd is als belegger voor de ontwikkeling van een nieuw centraal engineering, warehousing en logistiek centrum. Hercuton is als uitvoerder verantwoordelijk voor de bouw van het project.

Turn-key nieuwbouw
WDP Nederland is marktleider in de Benelux inzake de ontwikkeling en verhuur van semi-industrieel en logistiek vastgoed. Voor de nieuwbouw voor Alcoa op bedrijventerrein Lorentz III in Harderwijk hebben zij opnieuw voor een samenwerking met Hercuton gekozen. Het object zal opgeleverd worden aan Alcoa op basis van een huurcontract van 10 jaar.

Betrokken partijen
Appelhoven Vastgoedadviseurs / AKD hebben de transactie namens WDP en Hercuton begeleid. Colliers International / CMS traden op als adviseur van Alcoa. Het object is ontworpen door Denc Architecten. Due diligence is uitgevoerd door Cushman & Wakefield.

De planning
Het pand is het in het tweede kwartaal van 2015 opgeleverd.

KLIK HIER VOOR EEN FILM VAN HET BOUWPROCES VAN HERCUTON

Meer informatie
http://www.alcoa.com/bcs/architectuursystemen/nl/home.asp
www.hercuton.nl
www.wdp.be
http://denc.nl/

Terug naar projectoverzicht
Den Doorn BV | Ippelseweg 31 | 4255 HW Nieuwendijk | Tel. 0183 - 408 666 | Fax 0183 - 402 905 | info@dendoorn.nl Disclaimer | Sitemap