De ander is belangrijk voor ons De ander is belangrijk voor ons
Wij zijn nieuwsgierig en ontdekken zo nieuwe werelden Wij zijn nieuwsgierig en ontdekken zo nieuwe werelden
Ons enthousiasme werkt aanstekelijk Ons enthousiasme werkt aanstekelijk
Onze glimlach geeft duurzame energie Onze glimlach geeft duurzame energie
Wij doen gewoon & doen het gewoon goed Wij doen gewoon & doen het gewoon goed

57 studentewoningen Meelfabriek Leiden

Looiersplein-Waardgracht-525-394
meelfabriek-leiden
Locatie: Leiden
Opdrachtgever: van der Wiel bouw BV

In Leiden is gestart met de bouw van de 57 appartementen in opdracht van studentenhuisvestingsorganisatie DUWO. Het project is onderdeel van het herbestemmingsproject De Meelfabriek in Leiden. De appartementen worden verhuurd aan de zogeheten 'young professionals', afstuderende studenten die aan het begin van hun carrière staan.

Het uit twee blokken bestaande complex is gelegen op het terrein van de voormalige Meelfabriek. Het blok aan de Waardgracht is opgezet met een twee verdiepingshoge middengang waar vanuit alle appartementen ontsloten worden. Daglicht komt binnen via vides door het dak. Door toepassing van het maisonnette type zijn de appartementen zowel naar de gracht als naar de binnentuin gericht. De appartementen zijn flexibel te gebruiken. De architectuur sluit aan op het utilitaire karakter van de Meelfabriek.

Van der Wiel bouw, zal de uitvoering van dit project doen. Den Doorn installatietechniek zal de werktuigbouwkundige installaties voor dit project voltooien.

Terug naar projectoverzicht
Den Doorn BV | Ippelseweg 31 | 4255 HW Nieuwendijk | Tel. 0183 - 408 666 | Fax 0183 - 402 905 | info@dendoorn.nl Disclaimer | Sitemap