Wij zijn nieuwsgierig en ontdekken zo nieuwe werelden Wij zijn nieuwsgierig en ontdekken zo nieuwe werelden
Onze glimlach geeft duurzame energie Onze glimlach geeft duurzame energie
De ander is belangrijk voor ons De ander is belangrijk voor ons
Ons enthousiasme werkt aanstekelijk Ons enthousiasme werkt aanstekelijk
Wij doen gewoon & doen het gewoon goed Wij doen gewoon & doen het gewoon goed

Transformatie gemeentehuis tot 21 woningen en appartementen Berkel Enschot

21 juni

Afgelopen week zijn we in opdracht van D.W. Investments gestart met de realisatie van de E+W installaties in de transformatie van een voormalig gemeentehuis tot 21 woningen en appartementen te Berkel Enschot.

Het voormalige gemeentehuis van Berkel Enschot is in 1977 gerealiseerd. Het complex dat fraai is gelegen in een parkachtige setting bestaat uit verschillende bouwdelen voorzien van een lessenaarsdak, welke middels een ruime gangenstructuur met elkaar zijn verbonden. Grotendeels betreft dit één bouwlaag en deels betreft dit twee bouwlagen. Bijzondere ruimten zijn nog de kelder met archiefruimte, de oorspronkelijke raadzaal en de binnentuin. Aan het oorspronkelijke gebouw is aan de oostzijde in 1997 nog een vleugel toegevoegd. Het gebouw is door het gerenommeerde architectenbureau Bedaux de Brouwer uit Goirle met veel zorg ontworpen. Een architectuur kenmerkend voor Bedaux de Brouwer: niet modieus maar ingetogen, fris en duurzaam met een sterke eigen identiteit. Een eigen wereld die zich onderscheidt door haar architectuur, zorgvuldige details en duurzaam materiaalgebruik.

De gemeente Tilburg hechtte er belang aan dat het gebouw voor de toekomst behouden blijft en dus niet gesloopt gaat worden. De gemeente Tilburg heeft hierbij gekozen voor het plan van D.W. Investments b.v. in samenwerking met architectenbureau Bedaux de Brouwer.

image-5146727
Den Doorn BV | Ippelseweg 31 | 4255 HW Nieuwendijk | Tel. 0183 - 408 666 | Fax 0183 - 402 905 | info@dendoorn.nl Disclaimer | Sitemap