Ons enthousiasme werkt aanstekelijk Ons enthousiasme werkt aanstekelijk
Wij doen gewoon & doen het gewoon goed Wij doen gewoon & doen het gewoon goed
Wij zijn nieuwsgierig en ontdekken zo nieuwe werelden Wij zijn nieuwsgierig en ontdekken zo nieuwe werelden
De ander is belangrijk voor ons De ander is belangrijk voor ons
Onze glimlach geeft duurzame energie Onze glimlach geeft duurzame energie

Het gevaar van koolmonoxide!

05 oktober

Verkeerd geïnstalleerde of slecht/niet onderhouden cv-ketels veroorzaken koolmonoxidevergiftigingen. Jaarlijks raken ongeveer 100 mensen onwel of gewond door deze sluipmoordenaar. De afgelopen jaren komen gemiddeld 10 mensen per jaar om door koolmonoxidevergiftiging. Het giftige gas ontstaat bij een onvolledige verbranding van gassen in een gasgestookt toestel en/of een slechte afvoer van deze gassen.

Sinds in 2007 de Vestigingswet voor bedrijven is afgeschaft, schrijft de wet geen specifieke vakbekwaamheidseisen voor aan installateurs. Dit terwijl brancheorganisatie Uneto-VNI hier wel nadrukkelijk voor pleit. Ook Brandweer Nederland wil terug naar een situatie waarbij een goed opgeleide en kundige vakman de enige is die in Nederland een gasinstallatie mag aansluiten en onderhouden, net zoals het geval is in België en Duitsland. In Nederland mag op dit moment iedereen een cv-ketel aansluiten, dé belangrijkste oorzaak van de stijging van ongevallen met moderne toestellen.

Wij ervaren ook dat er veel onkunde in de markt actief is, veelal tegen zwaar concurrerende tarieven en met monteurs die niet over de juiste diploma’s en kennis beschikken. Wij wijzen onze klanten er met klem op dat iedere huiseigenaar, verhuurder of pandeigenaar verantwoording draagt voor een goede cv-installatie. Installatiebedrijf Den Doorn ontzorgt u graag op dit front: met de juiste kennis, met de juiste diploma’s op zak, de juiste producten en misschien nog wel het belangrijkste: uw belang op nummer 1. Veiligheid en een hoog comfort.

Tips:
- Laat kwaliteit leidend zijn in de keuze van installateur en cv-ketel
- Laat bij vervanging ook uw gasleiding controleren op mogelijke lekken
- Sluit een onderhoudscontract af, zodat de kwaliteit van uw installatie periodiek gecontroleerd wordt.
- Laat samen met de ketel ook altijd de rookgasafvoer vervangen
- Vraag de (service)monteur naar de extra diensten die hij levert ten opzichte van de onkundige klusser.

image
Den Doorn BV | Ippelseweg 31 | 4255 HW Nieuwendijk | Tel. 0183 - 408 666 | Fax 0183 - 402 905 | info@dendoorn.nl Disclaimer | Sitemap