Onze glimlach geeft duurzame energie Onze glimlach geeft duurzame energie
Wij zijn nieuwsgierig en ontdekken zo nieuwe werelden Wij zijn nieuwsgierig en ontdekken zo nieuwe werelden
Wij doen gewoon & doen het gewoon goed Wij doen gewoon & doen het gewoon goed
Ons enthousiasme werkt aanstekelijk Ons enthousiasme werkt aanstekelijk
De ander is belangrijk voor ons De ander is belangrijk voor ons

Btw-tarief renovatie toch naar 21%

17 juni

Ondanks intensief lobbyen van onder andere Uneto-Vni, VNO-NCW, MKB-Nederland, Zelfstandigen Bouw en Bouwend Nederland, gaat het btw-tarief per 1 juli weer naar 21%. Dat is dinsdagmiddag besloten door de Tweede Kamer.

Regeringspartijen tegen
De 50 Plus partij had een motie ingediend om het 6%-tarief voorlopig te handhaven, maar deze haalde het niet. Er stemden 65 kamerleden voor en 81 tegen. Onder de tegenstemmers waren alle kamerleden van de VVD, de PvdA en GroenLinks. Beide regeringspartijen sloten eerder deze week een akkoord over het volledig vernieuwen van het huidige belastingstelsel.

Teleurgesteld
Installateurskoepel Uneto-Vni is teleurgesteld door het nieuws. “Net nu de installatiebranche weer opkrabbelt na een jarenlange crisis, had juist voortzetting van de lage btw het positieve sentiment kunnen versterken. Beëindiging van de regeling brengt de winstgevendheid van installatiebedrijven en duizenden arbeidsplaatsen in gevaar”, aldus voorzitter Titia Siertsema. “Het 6% btw-tarief is het duwtje in de rug dat veel woningbezitters en woningcorporaties nodig hebben om te investeren in energiezuinige maatregelen. De afgelopen jaren zijn dankzij de maatregel al veel woningen voorzien van zonnepanelen, energiezuinige hr-ketels, energiezuinige verlichting en inbouwapparatuur. Hiermee zijn de doelen van het Energieakkoord weer een stap dichterbij gekomen. Ook daarom is het onbegrijpelijk om de 6% btw te schrappen.”

Bron: Installatie.nl

geld05-800x533
Den Doorn BV | Ippelseweg 31 | 4255 HW Nieuwendijk | Tel. 0183 - 408 666 | Fax 0183 - 402 905 | info@dendoorn.nl Disclaimer | Sitemap